Hvordan forberede seg på første møte med interiørarkitekt

Å benytte seg av profesjonell hjelp til ditt interiørprosjekt kan spare deg for mye tid, frustrasjon og bomkjøp. Med andre ord gjør det oppussingsprosessen mer effektiv, og forutsigbar, samt at du får et mer helhetlig resultat. For at interiørarkitekten skal kunne levere en god prosess og tilpassede forslag som sammenfaller med dine forventninger er det er viktig å få innsikt i deg og dine behov. Det er viktig å først la interiørarkitekten bli kjent med dine ønsker og behov for hjemmet gjennom en konsultasjon. Deretter kan du glede deg til en givende samarbeidesprosess der dere sammen finner de beste løsningene.

Den første konsultasjonen
Det er viktig å tenke på at den første konsultasjonen er en samtale med fokus på å bli kjent med deg, din stil og dine behov. Det er i denne samtalen du kan føle på kjemien med din interiørdesigner, og hvor dere vil benytte tiden til å dele informasjonen for at du skal få levert best mulige løsninger for deg. Jo mer du deler av ting du liker, ikke liker, har behov for eller ønsker, desto bedre vil resultatet være. For å lettere finne ut hva du er ute etter er det lurt å søke inspirasjon fra magasiner, Pinterest, Instagram og andres hjem på forhånd av møtet.

Det lønner seg å ta den første konsultasjonen tidlig i oppussingsfasen. Desto tidligere i prosessen en interiørarkitekt får bidra med sin ekspertise, jo større sannsynlighet er det for et godt resultat. Skal man gjennom en totalrenovering bør interiørarkitekten inkluderes før noe rives, legges og monteres. Dette kan gjørs gjennom et enkelt sparremøte hvor man kan dele planer og ideer.

Kommunikasjon vil være viktig gjennom hele prosessen. Ikke vær redd for å stille spørsmål dersom det er noe du lurer på, eller dele mer informasjon underveis i prosessen hvis du føler du har glemt noe viktig. Din interiørarkitekt er her for å skape de beste løsningene for deg, spare deg for tid og kostnader, og hjelpe deg med å se muligheter du ikke hadde kommet på selv. Det er meningen at du skal ha tillit og være komfortabel med din interiørarkitekt, og prosessen er ment for å være kreativ og lærerik. Finn din interiørarkitekt her.

7 ting du bør tenke på før møtet
En interiørarkitekt eller interiørdesigner har kompetansen til å se løsninger du ikke hadde kommet på selv, og har en forståelse for rom og funksjon utifra et faglig perspektiv som vil gi økt verdi utover at det bare er fint å se på. I tillegg setter interiørarkitekten din stil og behov først i sine løsninger, slik at hjemmet ditt blir så personlig og estetiskt som du ønsker. Gjennom et oppstartsmøte, på video eller ansikt til ansikt, vil du og din interiørarkitekt bli kjent med hverandre, og fokuset vil være å skape et grunnlag for å kunne utforme de beste løsningene for deg og din livvstil. Med dette i tankene har vi utformet en liste med ting du bør tenke på før du setter i gang et prosjekt:

1. Din bosituasjon og livsstil
For at hjemmet ditt skal være funksjonelt er din bosituasjon svært relevant, uansett om du bor alene, med samboer eller flere familiemedlemmer. Har du hund, katt eller andre kjæledyr er det viktig å nevne for din interiørarkitekt. Hva er alderen på de ulike familiemedlemmene? Er noen i husholdningen småbarn kan det være lurt å ta hensyn til dette i valg av møbler og tekstiler. Hvordan ser hverdagen ut for hver av dere? Noen ønsker mye sosial tid og trenger plass til dette, andre driver med spesielle aktiviteter i hverdagen som trenger å bli tatt hensyn til i valg av interiør, oppbevaring og romløsninger. Hvor mye oppbevaring trenger dere? Et tips her er å se for deg en vanlig uke og tenke på de ulike situasjonene som oppstår som er viktige for ditt hjem.

2. Hjemmet ditt i dag
En av de vikigste faktorene å tenke på er hva du liker godt med hjemmet ditt nå og hva du ønsker å endre. Dette kan være elementer som planløsning, oppbevaring, farger, møbler, plass til gjester og lignende. Det som irriterer deg, eller kunne vært bedre bør kommuniseres, slik at din interiørdesigner kan finne løsninger. Er det noen møbler eller annet det er viktig for deg å beholde, eller som du liker slik som det er? Det er ditt hjem, så dine eiendeler har alltid en plass.

3. Hvilken interiørstil du liker
Kjenner du til noen stiltyper du liker? Har du noen favorittmøbler? Synes du det er vanskelig å definere finnes det mange inspirasjonsbilder du kan samle sammen og vise til din interiørarkitekt. Vi har utformet mange tavler med inspirasjon på vår Pinterest. Å ta en titt i hjemmene til bekjente er også en enkel måte å finne løsninger du liker.

4. Farger i hjemmet
Hvilke farger liker du å ha rundt deg? Har du en favorittfarge, eller en farge du absolutt ikke liker? Foretrekker du lysere eller mørkere toner? Kalle eller varme toner? Nye farger kan gjøre en stor forskjell hjemme, noen ganger er det alt som trengs! Din interiørarkitekt kan sette sammen en fullstendig fargepalett for deg, ut i fra dine ønsker og behov.

5. Mål og prioriteringer
Hva er målet ditt med å gjennomføre denne oppussingen? Er det noe du ønsker å beholde som det er, eller er det annet som er viktig for deg å forbedre? Det kan være lurt å velge ut de viktigste faktorene til at du ønsker å gjennomføre dette interiørprosjektet. Hvilken stemning er du ute etter som resultat, og hvilke elementer er spesielt viktig at endres til det bedre? Sett dine viktigste mål, slik at interiørarkitekten kan prioritere løsningene deretter.

6. Forventninger om tid
Når tenker du å sette i gang med implementeringen av løsningen? Når ønsker du at oppussingsprosjektet skal være fullført? Det er viktig å tenke på at desto større prosjekt og endringer, jo lenger tid vil utforming av løsning og selve gjennomføringen ta. Kommuniser dine ønsker til interiørarkitekten slik at dere begge kan ha realistiske forventninger til leveransen.

7. Budsjett
Det er nyttig å tenke over hvor mye du er villig til å bruke totalt på prosjektet inkluderte byggematerialer og eventuellt entreprenør. Hva er ditt budsjett på møbler, tekstiler og detaljer? Det er uansett budsjett lurt å ha en overordnet plan så at dere kan hente tilbud der man fått med alle detaljene og ev dele opp prosessen hvis man ikke har budsjett til å ta alt med en gang. En erfaren interiørarkitekt kan guide deg til hva ulike løsninger kan koste. Brukte møbler eller å oppgradere sine eksisterende er gode alternativer hvis man ønsker å begrense budsjettet samt å unngå alt for omfattende inngrep i planløsningen.


Nytt prosjekt?

Se våre tjenster her.

Kom i gang med ditt prosjekt her